Teljes választék nem csak szezonban, hanem egész évben!

Bővült választékunk, a képen látható üvegek a készlet erejéig kaphatók.
konzerves üvegek

készlet erejéig 2024.04.10-től

 
 
 
 
 

 

Figyelem! Az üvegek és a fém lapkák nincsenek steril állapotban és egységcsomagban! Felhasználás, töltés előtt tisztítani, sterilizálni kell őket!

Áraink a 27 % ÁFA-t tartalmazzák, és tájékoztató jellegűek, a jelenlegi raktárkészlet erejéig érvényesek, rendelés előtt írásban célszerű egyeztetni:

Befőttes üveg árlista 2024.05.01-től

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk a beszállítói/gyártói árak változásának függvényében.

Az üvegek nem képeznek egységcsomagot, raklapon, ömlesztve kerülnek tárolásra. Raktári személyes átvétel esetén kérjük, hozzanak magukkal rekeszeket/dobozokat/szatyrokat, amikbe csomagolhatunk. Rendeléseiket tetszőleges darabszámra leadhatják.

Raktári átvétel esetén hozott dobozba, rekeszbe csomagolunk, ha az Ön autójába csak bizonyos méretű csomagok férnek be, így könnyebben megoldhatja a bepakolást.

Fontos figyelmeztetés:
Az üvegekhez kínált fém lapkák a Crown Closures Europe termékei, amelyek felhasználására az alábbi instrukciókat adjuk át a gyártó felhasználói kézikönyvéből idézve (kérésre a teljes kézikönyvet megküldjük elektronikus úton):

“A lapkákat tilos közvetlenül a hideg raktárból felhasználni. A lapkákat legalább 24 órával felhasználásuk előtt vigyük be a felhasználás helyére, hogy a műanyag gyűrűk felvegyék a környezet hőmérsékletét. Alapvető a tiszta töltési feltételek biztosítása. Amikor a lapkákat használjuk, az üvegszájnak köröskörül tisztának és termékmaradéktól mentesnek kell lennie. Ezek a feltételek különösen fontosak szilárd vagy rostos terméknél, mivel vákum veszteséget okozhatnak. A termékbe zárt levegőt el kell kerülni. Bizonyos termékeknél ezt a töltést megelőző blansírozás (pl. zöldség, gyümölcs) más esetekben (pl. húsos termékek) vákumos töltési módszerrel érhetjük el. A bezárt levegő a végső vákum csökkenéséhez vezethet, ami a biztonsági gomb felengedésével járhat. A teljes folyamat során a túl nagy belső nyomás a tető kilégzésével járhat.”

További fontos információ, hogy a lapkák belsejében szilikon gyűrű található, amely a hőkezelés hatására megduzzad, és miután a levegő az üvegből távozott, nem engedi vissza. Emiatt a töltés után, de még a dunsztolás előtt a tetőt nem szabad erősen meghúzva rácsavarni a palackra. A teljes zárás a dunsztolás/hőkezelés során a szilikon gyűrű megdagadásával következik be, ezek után elegendő egy kicsit utánahúzni kézzel. A lapkák eredetileg gépi zárásra, automatizált berendezésekben való használathoz lettek kifejlesztve, ezért a kézi zárásra a gyártó nem vállal garanciát.